Használati utasítás
HASZNÁLATI UTASÍTÁS
Az összeszerelésről videó is megtekinthető
Ez egy praktikus konyhaeszköz. A tészta szaggatására egyszerű megoldást kínálunk önnek. A készülék univerzális, mivel a kisebb lyukakkal ellátott alsó részen (rostélyon) galuskát, a nagyobbikon nudlit, a legnagyobbikon pedig krokettet lehet szaggatni.
A készülék elemeire /5/ szétszedhető. A tésztaüst mindkét vége bajonettzárasan csatlakozik a rostélyhoz és a préselő csavart magában foglaló felső részhez, amit jobbra negyed fordulattal lehet leemelni és balra fordítva visszahelyezni.
Gyors üzembe helyezés
A rostélyt hagyjuk a sínek között, amit használni akarunk. A sínek közé betett rostélyra ráhelyezzük az üstöt, tegyük bele az elkészült tésztát, a záró fedélben lévő préselő csavart ütközésig feltekerjük. Rácsatlakoztatjuk az üstre, a csavart addig tekerjük lefelé, míg a tésztát kezdi kipréselni.
Ettől kezdve a csavaron nokedlinél egy egészet fordítunk és az üstöt áttoljuk a leválasztó acéldróton ,ütközésig.Itt ismét tekerünk egy egészet a préselő csavaron és visszahúzzuk az ütközésig. A préselési idő alatt a tésztának - saját súlyánál fogva – le kell esnie a leválasztó huzalról.
A nudli
esetében három fordulatot tekerünk a csavaron, azután toljuk át az üstöt ütközésig.
Krokettnél
4-5 csavarás, gombócnál 2-3 csavarás ajánlott. Figyeljen arra, hogy a tészta leválasztó acéldrót mindig súrolja, érje a rostély alját. A csúszó felületek konyhai zsiradékkal kenhetők.
Fontos!
Ha zsiradékba akarunk szaggatni, a készüléket kissé az edény fölé emelve (2-5 cm.) használjuk.
Túl kemény tésztát nem lehet a készülékkel szaggatni, mert abban maradandó sérülést – törést – okozhat, ezt a tető felpattanása jelzi. Ameddig a készülék be nem járódik, addig a csúszó részt (síneket) igen vékonyan ajánlott étkezési zsírral bekenni.